Vad är det som får så många att satsa på träning med en liten viktklump som har ett stort handtag? Det är väldigt populärt att träna med kettlebells och det beror förstås på att det här är ett träningsredskap som ger en god variation av träningsprogram och som med rätt typ av träning ger goda resultat. Man kan välja att lära sig träna med en kettlebell på gymmet eller ta del av instruktionsvideos online för att sedan köra själv hemma med rätt vikt. Namnet på detta redskap kommer sig av att det ser lite ut som en tekanna, kettle på engelska.

Vad är en kettlebell?

En kettlebell

Kettlebell

En kettlebell är i grund och botten en vikt med ett bekvämt handtag. Kettlebells finns i olika färger, och de är gjorda för att vara enkla att hantera. Man väljer själv den vikt som man vill jobba med och här kan det vara så att olika träningsprogram kräver lite olika vikt. Med kettlebellvikten så kan man träna allt från rygg och axlar till ben. Vikten är lätt att ta med sig så många tycker att det är kul att ha den med utomhus och avsluta en joggingrunda med kettlebell övningar på gräs eller annan barmark.

Kettlebells används både av män och kvinnor och i lite olika syften. Man kan använda vikten för att bygga muskelmassa såväl som för toning. Resultatet som man får beror på hur man lyfter och hur ofta så det är viktigt att ta reda på rätt typ av kettlebell träningsprogram innan man sätter igång.

Träningsprogram och övningar

Den som vill träna hemma med kettlebells kan få en massa användbar information online. Det finns till exempel gott om videos på Youtube där man kan se folk från världens alla hörn som är experter på den här typen av träning. Videos är bra för då ser man precis hur man ska lyfta med en eller två händer och hur många repetitioner som krävs. När man sedan provar själv så kan det förstås vara bra att ta med sig en kamrat som kan hålla ett öga på saker som hållning vilket alltid är viktigt då man tränar med vikter. På gymmet så ska man kunna få hjälp med träningsprogram och övningar som man utför med en kettlebell.

Köpa kettlebells online

Om man vill ha en egen kettlebell, eller kanske fler, så kan man köpa dessa online. I sportbutiker på nätet så ska det finnas bra märken och givetvis också olika vikter. Innan man beställer så gäller det att ta reda på vilken vikt man behöver för sin kettlebell så att det blir rätt från start. Med tanke på detta så kan det vara klokt att börja träning med kettlebells som man lånar, eller gymmets utrustning, innan man skaffar egna.