Löpbandet tillhör varje gyms standardutrustning och det är inte ovanligt att folk flockas omkring dessa träningsmaskiner. Det som gör ett löpband så bra att träna på är att det dels erbjuder mjuk löpning och dels ser till att man får en massa värdefull information om sitt löp-pass. Den som tycker om att träna regelbundet kan dra stor nytta av att skaffa löpbandet för hemmabruk. Numera så kan man få tag i modeller som är enkla att vika ihop så att de inte tar så stor plats då de inte används samtidigt som man faktiskt får god kvalitet. Det är dock viktigt att förstå att det kan vara rätt stor skillnad mellan de träningsmaskiner som man finner på ett professionellt gym och de som man kan köpa hem. Om man inte är redo att betala tiotusentals kronor för löpbandet så kan man inte räkna med samma känsla som man har på gymmet, men det betyder inte att man inte får en lösning som man kan bli riktigt nöjd med.

Löpband för fettförbränning

Maxit löpband

Löpband från Maxit

Det är många som använder sig av löpbandet för fettförbränning för att gå ner i vikt. Det här kan vara ett mycket bra sätt att bli av med extrakilon såväl som att hålla sig i form. Det räcker att springa någon halvtimme ett par dagar i veckan för att se resultat men då ska man förstås också se till att äta på rätt sätt. Hur mycket man bränner med ett löpband beror på hur snabbt man springer, hur länge och med vilket motstånd. Moderna versioner går att tippa så att man springer uppför för att få ut mer av löpningen. Det här kan fungera mekaniskt och då måste man ställa in vinkeln innan man börjar löpa, men med el-hiss funktion så kan man ställa in vinkel på backe då man är igång.

Glöm inte bort att löpbandet även passar utmärkt för power walks. Man måste inte springa för att bränna fett. Snabb gång är också effektivt och något som är väldigt milt för fötter, knän och leder. Den som just kommit igång med löpning på löpband kan börja med snabb gång och övergå till löpning för kortare sträckor för att sedan öka på med löpningen då konditionen blir bättre.

Löpband begagnat eller nytt

När man ska köpa ett löpband för hemmabruk så kanske man funderar på att skaffa ett begagnat löpband. Det här kan ju innebära en stor besparing och man tänker sig att ett bra märke ger god kvalitet. Det man måste inse är att man sliter på löpbandet då man använder det och detta särskilt om man inte underhåller på rätt sätt. Om man vill köpa från ett gym så kanske man får ett fantastiskt professionellt löpband till ett bra pris men då ska man betänka hur många som har använt det. Många gånger så lönar det sig bättre att köpa en ny modell som man sedan tar hand om med rengöring och med olika produkter som silikon för att få längsta möjliga livstid. Hur brett band man ska välja är en smakfråga och det här är nästan något man måste testa för att komma fram till.